OP2 - Home button kaput

Awatar użytkownika
Andrzej Piekart
Honeycomb
Posty: 219
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Iphone 6s 16gb;
x 16

OP2 - Home button kaput

Post autor: Andrzej Piekart » 15 października 2015, 13:40

[quote="skrysz"]Zapomniałeś o najważniejszym, włączyć :D[/quote]
[quote="Andrzej Piekart"]Nie no Twoje też są jak najbardziej poważne dlatego Tobie też dziękuję. Rady pomogły. ;)[/quote]ha ha ;)
0 x

Pedros230
Froyo
Posty: 76
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
x 2

OP2 - Home button kaput

Post autor: Pedros230 » 15 października 2015, 13:42

@skrysz założyłem, że to jest oczywiste, żeby przycisk w ogóle mógł działać :cool:
0 x

skrysz
Ice Cream Sandwich
Posty: 595
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Telefon: OPT
ROM: 14.1, root + twrp
x 43

OP2 - Home button kaput

Post autor: skrysz » 15 października 2015, 13:45

[quote="Pedros230"]@skrysz założyłem, że to jest oczywiste, żeby przycisk w ogóle mógł działać :cool:[/quote]hm, no nie do końca, przecież choćby przycisk włączania działa gdy telefon jest wyłączony to dla czego inne przyciski miały by nie działać ? :D :p
0 x
dzięki @seb0706
psujemy OPT :D
jedno invite otrzymane :) dwanaście oddanych :D trzy przepadły :(

Awatar użytkownika
Andrzej Piekart
Honeycomb
Posty: 219
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Iphone 6s 16gb;
x 16

OP2 - Home button kaput

Post autor: Andrzej Piekart » 15 października 2015, 13:46

[quote="Pedros230"]@skrysz założyłem, że to jest oczywiste, żeby przycisk w ogóle mógł działać :cool:[/quote]Uważam że Twoja rada była nie w pełni wartościowa ;)
0 x

skrysz
Ice Cream Sandwich
Posty: 595
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Telefon: OPT
ROM: 14.1, root + twrp
x 43

OP2 - Home button kaput

Post autor: skrysz » 15 października 2015, 13:48

[quote="Andrzej Piekart"]Uważam że Twoja rada była nie w pełni wartościowa ;)[/quote]dokładnie, zgodzę się w 100%, ba powiem nawet, że aby rada była prawidłowa i w 100% pełnowartościowa trzeba by nakręcić/opisać jakiś pełen "unboxing" od momentu zdobycia invite do momentu wciśnięcia przycisku :D
0 x
dzięki @seb0706
psujemy OPT :D
jedno invite otrzymane :) dwanaście oddanych :D trzy przepadły :(

Pedros230
Froyo
Posty: 76
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
x 2

OP2 - Home button kaput

Post autor: Pedros230 » 15 października 2015, 13:57

[quote="skrysz"]hm, no nie do końca, przecież choćby przycisk włączania działa gdy telefon jest wyłączony to dla czego inne przyciski miały by nie działać ? :D :p[/quote]Ciut nielogicznie napisane, ale chyba domyślam się o co chodzi :p
0 x

skrysz
Ice Cream Sandwich
Posty: 595
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Telefon: OPT
ROM: 14.1, root + twrp
x 43

OP2 - Home button kaput

Post autor: skrysz » 15 października 2015, 15:42

[quote="Pedros230"]Ciut nielogicznie napisane, ale chyba domyślam się o co chodzi :p[/quote]hm, a co takiego jest nie logicznego w moim zdaniu ? patrze na nie od 5 minut i nie mogę wyłapać a z chęcią dowiem się co w mojej logice się spieprzyło :D
0 x
dzięki @seb0706
psujemy OPT :D
jedno invite otrzymane :) dwanaście oddanych :D trzy przepadły :(

chandrakant sharda
Cupcake
Posty: 2
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00

OP2 - Home button kaput

Post autor: chandrakant sharda » 17 października 2015, 14:57

[quote="Pszeniczny"]Witajcie,



W moim ~2 tygodniowym OnePlus Two wczoraj wieczorem zupełnie przestał działać przycisk "home" - ten z czytnikiem odcisku palca. Do wczoraj wszystko było ok i działał jak należy...a nagle zero reakcji. Żadne soft i hard resety nic nie dały, dmuchanie i pukanie też nie.

Jakieś pomysły co z tym zrobić? Nieźle się wnerwiłem :/





Pzdr[/quote]Siemka, szukam jakiegoś w miarę dobrego tutoriala. Chciałbym zmienić w swoim themie ikony i w sumie tyle. Najlepiej jakby się dało zaimportwoać ten co mam, zmodyfikować co trzeba i wyeksportować do telefonu :p Ktoś coś wie? :)



Pozdrawiam!
0 x

Awatar użytkownika
GrzegorzKott
Honeycomb
Posty: 256
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Telefon: OnePlus 2
ROM: OxygenOS + Boeffla + Xposed

OP2 - Home button kaput

Post autor: GrzegorzKott » 17 października 2015, 15:37

[quote="chandrakant sharda"]Siemka, szukam jakiegoś w miarę dobrego tutoriala. Chciałbym zmienić w swoim themie ikony i w sumie tyle. Najlepiej jakby się dało zaimportwoać ten co mam, zmodyfikować co trzeba i wyeksportować do telefonu :p Ktoś coś wie? :)



Pozdrawiam![/quote]img src="https://media.giphy.com/media/irHPuKSWLADm/200.gif" class="bbCodeImage LbImage" alt="[​IMG]" data-url="https://media.giphy.com/media/irHPuKSWLADm/200.gif"/
0 x

Awatar użytkownika
p_bladek
KitKat
Posty: 2663
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Lokalizacja: Wa-wa
Telefon: Lenovo A850+, ZTE Blade LTE, OPO,OP2,OPX
ROM: cokolwiek
x 49

OP2 - Home button kaput

Post autor: p_bladek » 17 października 2015, 21:27

[quote="chandrakant sharda"]Siemka, szukam jakiegoś w miarę dobrego tutoriala. Chciałbym zmienić w swoim themie ikony i w sumie tyle. Najlepiej jakby się dało zaimportwoać ten co mam, zmodyfikować co trzeba i wyeksportować do telefonu :p Ktoś coś wie? :)



Pozdrawiam![/quote]Ja pierdolę

img src="https://forums.oneplus.net/attachments/ ... pg.384007/" alt="iWKad22.jpg" class="bbCodeImage LbImage"/




Nova laucher i zmienisz wszystko
0 x
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Moto D520, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 7110, Nokia 7650, Nokia 6610, Nokia 6280, Nokia N95, HTC TYTN II, HTC HD, HTC HD2, HTC Desire HD, Xperia NeoV, Lenovo A850+, Lenovo K900,
OPO, OP2 China (działa dualsim, działa LTE)

Piekielny Pp
Cupcake
Posty: 1
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00

OP2 - Home button kaput

Post autor: Piekielny Pp » 13 listopada 2015, 19:32

A ja troszkę poczytałem a oto link do rozwiązania problemu tego feralnego przycisku :https://forums.oneplus.net/threads/fix- ... on.397985/
0 x

maniekdub
Cupcake
Posty: 3
Rejestracja: 16 listopada 2015, 20:56

Re: OP2 - Home button kaput

Post autor: maniekdub » 16 stycznia 2016, 19:41

home button przestał działać całkowicie ,przeszukiwanie internetu ,różne próby ,zmiany romu ,unroot ,przywrócenie oryginalnego OS-a i nic próbowanie naprawdę wszystkiego ,a rozwiązanie okazało się bardzo proste ,tryb safe mode rozwiązał mój problem ,wystarczy go uruchomić ,sprawdzić home button i zresetować telefon
0 x

Awatar użytkownika
boober
KitKat
Posty: 1940
Rejestracja: 01 stycznia 1970, 1:00
Lokalizacja: Cork, Eire
Telefon: OPO, OP5, ip6s+
ROM: stockings :)
x 268
Kontaktowanie:

Re: OP2 - Home button kaput

Post autor: boober » 04 marca 2016, 9:17

Problem istnieje, jeden z moich klientów się z tym zmaga aktualnie, poradziłem safe mode i zobaczymy. Przycisk umierał powoli aż zdechł całkowicie.
1 x

Odpowiedz