OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post Reply
krasnal
Cupcake
Posts: 3
Joined: 10 June 2016, 12:54

OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by krasnal » 10 June 2016, 13:01

Witam mam problem kupiłem używany telefon i mam taki problem, ze nie wykrywa zasięgu tzn wykrywa ale nie może się połączyć.
Gdy wpisze *#*#4636#*#* dam informacje o telefonie/ wybierz pasmo radiowe to wyświetla się tylko USA band i band mode od 31 do 42. Myślę, że to jest problem tylko nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić.

User avatar
p_bladek
KitKat
Posts: 2663
Joined: 01 January 1970, 1:00
Location: Wa-wa
Telefon: Lenovo A850+, ZTE Blade LTE, OPO,OP2,OPX
ROM: cokolwiek

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by p_bladek » 12 June 2016, 21:42

Kupiłeś wersję na USA? Jaka masz wersje telefonu? Sprawdź w informacjach o telefonie (ustawienia)
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Moto D520, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 7110, Nokia 7650, Nokia 6610, Nokia 6280, Nokia N95, HTC TYTN II, HTC HD, HTC HD2, HTC Desire HD, Xperia NeoV, Lenovo A850+, Lenovo K900,
OPO, OP2 China (działa dualsim, działa LTE)

skrysz
Ice Cream Sandwich
Posts: 595
Joined: 01 January 1970, 1:00
Telefon: OPT
ROM: 14.1, root + twrp

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by skrysz » 12 June 2016, 22:08

W wersji EU też mam w *#*#4636#*#* mam USA band i Band mode od 31 do 42, więc to raczej o niczym nie świadczy
dzięki @seb0706
psujemy OPT :D
jedno invite otrzymane :) dwanaście oddanych :D trzy przepadły :(

User avatar
p_bladek
KitKat
Posts: 2663
Joined: 01 January 1970, 1:00
Location: Wa-wa
Telefon: Lenovo A850+, ZTE Blade LTE, OPO,OP2,OPX
ROM: cokolwiek

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by p_bladek » 13 June 2016, 22:50

Jakie masz domyślne połączenie? Lte? Jaki soft?
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Moto D520, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 7110, Nokia 7650, Nokia 6610, Nokia 6280, Nokia N95, HTC TYTN II, HTC HD, HTC HD2, HTC Desire HD, Xperia NeoV, Lenovo A850+, Lenovo K900,
OPO, OP2 China (działa dualsim, działa LTE)

krasnal
Cupcake
Posts: 3
Joined: 10 June 2016, 12:54

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by krasnal » 14 June 2016, 14:58

p_bladek wrote:Jakie masz domyślne połączenie? Lte? Jaki soft?
Image
Image
jak jest włączone lte to wyszukuje sieci ale nie może nawiązać połączenia z żadna, a jak zmienię na 2g albo 3g to nawet sieci nie znajduje.
http://www.tinypic.pl/tlj2xphkrn58
http://www.tinypic.pl/1jgm5c59vvva

User avatar
p_bladek
KitKat
Posts: 2663
Joined: 01 January 1970, 1:00
Location: Wa-wa
Telefon: Lenovo A850+, ZTE Blade LTE, OPO,OP2,OPX
ROM: cokolwiek

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by p_bladek » 14 June 2016, 20:57

czy ja tam widze 3.0.2 soft?
Wgrywany z automatu czy sam wrzucałes. Spróbuj zrobic downgrade z marshmalowa do lolipopa z powrotem i zobacz czy działa.
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Moto D520, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 7110, Nokia 7650, Nokia 6610, Nokia 6280, Nokia N95, HTC TYTN II, HTC HD, HTC HD2, HTC Desire HD, Xperia NeoV, Lenovo A850+, Lenovo K900,
OPO, OP2 China (działa dualsim, działa LTE)

krasnal
Cupcake
Posts: 3
Joined: 10 June 2016, 12:54

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by krasnal » 14 June 2016, 21:45

Aktualizacja oficjalna, wczesniej na lollipopie byl ten sam problem. Myslalem, ze aktualizacja rozwiaze sprawe, ale jednak nie pomoglo.

skrysz
Ice Cream Sandwich
Posts: 595
Joined: 01 January 1970, 1:00
Telefon: OPT
ROM: 14.1, root + twrp

Re: OPT nie moze polaczyc sie z siecia

Post by skrysz » 14 June 2016, 22:25

takie głupie pytanie, ale sprawdzałeś karet sim w obu gniazdach ? sprawdzałeś jakąś inna kartę sim w tym OPT ?
dzięki @seb0706
psujemy OPT :D
jedno invite otrzymane :) dwanaście oddanych :D trzy przepadły :(

Post Reply